Renowacja skórzanej tapicerki.

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
muzycom

Re: Renowacja skórzanej tapicerki.

Post autor: muzycom » wt lut 02, 2010 10:34

Nie robiłem tych zdjęć. Wnikliwie się nie przyglądałem, bo takie efekty sa dla mnie codziennością. Zdjęcia wykonał nasz klient, bo chciał się pochwalić dobrze wykonaną renowacją.

Sprawdzałem pliki EXIF info i nie ma tam info o obróbce psem.

Postaram się jednak skontaktować z Panem Konradem, by to potwierdzić. Nie widzę powodu jednak, czemu miał by to zdjęcie retuszować. Pod względem technicznym nie jest to kłopot. Jest to pracochłonne jednak do zrobienia i takie naprawy przeprowadzamy na co dzień. Robi się to na tej samej zasadzie co w photo schopie. W silikonowej nagrzanej masie wyciska się lico skóry w miejscu nieuszkodzonym. Po ostygnięciu wycisku nakłada się go w płynną skórę, która jest jeszcze delikatnie płynna i daje się formować. Nie są to żadne czary mary ;), tylko rzemieślnicza dłubanina :-D

Tutaj macie przedstawione efekty, jakie można uzyskać metodą półprofesjonalną. Bez wycisków silikonowych. Na filmie sama płynna skóra + gld.

http://www.youtube.com/watch?v=_i23e228sC8

A tutaj dziura na wylot w fotelu. Miałem problem mimo dobrego aparatu, aby ją pokazać ;)

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Miło jednak, że uzyskane efekty wzbudziły wasze podejrzenia. Zresztą an co dzień spotykamy się z takimi reakcjami. Miny ludzi przy pokazach na żywo: bezcenne :)

Więcej prac możecie zobaczyć tutaj:
http://lederzentrum.pl/component/option ... 8/catid,4/

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » wt lut 02, 2010 10:43

Nie chodzi tutaj o retusz jakimś programem. Zwyczajnie są to ZUPEŁNIE inne siedzenia!!! Są inaczej uszyte (prowadzenie szwów) i mają wiele innych charakterystycznych cech różniących je od siebie, takich jak kolega wczesniej zauwazyl. Wg mnie użytkownik muzycom załozył konto TYLKO po to by strzelić sobie reklamę (w chwili obecnej ma TYLKO dwa posty reklamujące linkami stronę jakąś tam) i myśli pewnie że my jezdzimy tutaj jakimiś tam golfami mkII czy mkIII oblepionymi odpustowymi badziewiami i pójdziemy na taki kit, jak pokaże się nam wytytraną skórę, a później zdjęcie innego, eleganckiego siedzenia i nazwie się to renowacją! :mrgreen: Jak dla mnie śmiech na sali!
Konrad95x pisze:Ja też jestem sceptyczny... reklama reklamą ale nikt mi nie wmówi ,że fotel na zdjęciu 9 i 10 z I linka to ten sam fotel... Znajdź 33 szczegóły i dokończ kolorowankę ;) pzdr
:lol: dokładnie tak jak napisane wyżej przez Konrad95x!

muzycom

Post autor: muzycom » wt lut 02, 2010 11:41

Ja nie mam zamiaru was na siłę przekonywać. Trafiłem tutaj, aby rozwiązywać wasze problemy ze skórą, bo się na tym znam.

Czy to reklama firmy, w której pracuje? Zapewne tak, bo umiem wam pomóc :P.
Nie mam zamiaru wam wciskać na siłę naszych produktów. Nieraz zresztą można użyć bardzo prostych technik, albo środków domowych.

Zwykle "za to" dajemy forumowiczom rabaty, fundujemy upominki na spoty itd itp.
Możliwości jest wiele. Tylko zwykle nikt mnie na dzień dobry nie nazywa szarlatanem :-P.

Lederzentrum na co dzień współpracuje z takimi firmami jak BMW,VW, Mercedes, CaRSpa, (patrz reklama na waszej stronie głównej) , Ikea, Kler czy Gala Collezione. Naprawdę ostatnią rzeczą jaką chcemy robić, to wciskanie komukolwiek, czegokolwiek :)

Czy to dwa inne siedzenia? Nie wiem, ale wątpię. Pokazałem wam zdjęcia od naszego klienta, bo często ludzie się zastanawiają czy da się renowacje przeprowadzać samemu. Ja ich nie robiłem. Nikt mi wcześniej nie zwrócił na to uwagi. Mam pół dysku zdjęć z renowacji przeprowadzonej przez nas i naprawdę nie ma w tym nic niezwykłego...

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
Kontakt:

Post autor: Venom » wt lut 02, 2010 18:24

muzycom pisze:Czy to dwa inne siedzenia? Nie wiem, ale wątpię. Pokazałem wam zdjęcia od naszego klienta, bo często ludzie się zastanawiają czy da się renowacje przeprowadzać samemu. Ja ich nie robiłem. Nikt mi wcześniej nie zwrócił na to uwagi. Mam pół dysku zdjęć z renowacji przeprowadzonej przez nas i naprawdę nie ma w tym nic niezwykłego...
Chetnie obejrzymy wiecej wiarygodnych zdjec :)

Awatar użytkownika
swider

Post autor: swider » wt lut 02, 2010 21:24

Ja nie podważam efektu regeneracji Waszymi preparatami, mało tego, uważam nawet że taki efekt jest możliwy, rozchodzi się tylko o zdjęcia, które nie dośc, że sa z innego auta przed i po regeneracji (ale jak już ktoś wspomniał może to była przedkładka) to na dodatek troche się od siebie różnią. Warto dać własne zdjęcia, tymbardziej, że masz :) niż opierać się na klientowskich, bo jak widzisz wprowadziły one niezłą zadymę :wink:

Paffcio
Kontakt:

Post autor: Paffcio » wt lut 02, 2010 22:23

swider pisze:Warto dać własne zdjęcia, tymbardziej, że masz :) niż opierać się na klientowskich, bo jak widzisz wprowadziły one niezłą zadymę :wink:
wlasnie o te fotki chodzi, nie sa wiarygodne... i to co Ci pisalem na pw ;)

piotr e38

Post autor: piotr e38 » wt lut 02, 2010 22:26

Koledzy, robiłem kiedyś renowację foteli preparatami z tej firmy (i nie tylko z tej zresztą) i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że mają naprawdę towar dobrej jakości i łatwy w obróbce, a efekty są powalające. Nie posiadam akurat dokumentacji zdjęciowej z renowacji ich preparatami, ale jak znajdę to wkleję fotki swoich wypociń z renowacji innym środkiem, który moim zdaniem jest gorszy i trudniejszy w obróbce od tych środków z firmy Lederzentrum.

Pozdrawiam

piotr e38

Post autor: piotr e38 » śr lut 03, 2010 00:04

Obiecane fotki z przeprowadzonej renowacji:

Przed:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W trakcie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kontroler jakości :mrgreen:

Obrazek

Po fakcie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Więcej fotek nie znalazłem, ale tak to mniej więcej wychodzi.

muzycom

Post autor: muzycom » śr lut 03, 2010 11:44

Fakt zdjęcie trochę namieszało. Przekładka była rzeczywiście zrobiona w tym mercedesie.

Tak na szybkiego: Kolejny fotel

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Wrzucę potem jeszcze zdjęcia foteli z prawie nowiutkiego bmw z czarną skórką, w którym jakiś wandal wylał wiadro białej farby...

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Kontakt:

Post autor: Venom » ndz lut 28, 2010 22:05

Jestem gotow wyprobowac taka kuracje w mojej czarnej. Autko to BMW E34. Skora jest w kolorze czarnym i obecnie wyglada na dosyc wysuszona, nie posiada zadnych przetarc, ale jest taka jakby wyplowiala. Oto kilka zdjec:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Do renowacji sa przednie fotele wraz z zaglowkami + tylna kanapa z opaciem i zaglowkami.

Czy moglby mi Pan polecic srodki jakie powinienem uzyc, w jakiej ilosci aby uzyskac dobry efekt (wraz z oferta cenowa) ? Czy powinienem wysylac do Panstwa probke skory ?

Prace chce wykonac samodzielnie, wiec wszelakie wskazowki sa bardzo mile widziane.

Pozdrawiam

piotr e38

Post autor: piotr e38 » pn mar 01, 2010 13:20

Venom, twoja skóra nie jest mocno zniszczona, powinny wystarczyć farby tonuące i nanoszenie gąbką.
Potem impregnacja i nawilżenie jakimś specyfikiem konserwującym.

Będziesz mógł przeprowadzić te czynności w aucie nie wyciągając foteli.

:grin:

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Kontakt:

Post autor: Venom » pn mar 01, 2010 23:22

Dzieki za opinie, tak sie sklada ze akurat mam wyciagniety jeden fotel i niewiele juz brakuje zeby wyciagnac reszte i zrobic to porzadnie. Czekam na propozycje srodkow :)

Pozdrawiam

Koki

Post autor: Koki » pn mar 01, 2010 23:49

Czekam na cieplejsze i słoneczne dni i też zaczynam renowację ,na pierwszą próbę wybiorę chyba środki firmy Gliptone :wink:

muzycom

Post autor: muzycom » wt mar 02, 2010 11:23

Od siebie:

Instrukcje masz tutaj:
http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/t ... dowej.html

Potrzebujesz:
http://sklep.lederzentrum.pl/zestaw-ton ... y-p-4.html
http://sklep.lederzentrum.pl/pad-szlifujacy-p-5.html
http://sklep.lederzentrum.pl/rozpuszcza ... l-p-8.html

Gld, aby wzruszyć aktualne wykończenie. Powierzchnia stanie się delikatnie klejąca. Farba lepiej będzie się łączyć.

Tapicerka idealnie nadaje się do renowacji. Wystarczy odświeżyć kolor i mucha nie siada.

Awatar użytkownika
Venom
Moderator
Kontakt:

Post autor: Venom » wt mar 02, 2010 19:20

muzycom dziekuje za odpowiedz. Mysle ze w przyszlym tygodniu zamowie srodki i zabiore sie do pracy. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy temperatura otoczenia ma znaczny wplyw na prace renowacyjne, a co za tym idzie efekt koncowy? Chodzi mi o to czy lepiej robic to w domu (okolo 20 stopni), czy w garazu (aktualnie okolo 5 stopni).

Koki mam nadzieje ze pochwalisz sie efektami prac.

ODPOWIEDZ